Kijken en nog eens kijken - dat doe je als je met een camera op stap bent.
Ik verwonder me steeds meer over wat er in de natuur te zien is en probeer dat zo mooi mogelijk vast te leggen.
Leuk dat je mee wil kijken op dit fotoblog - ik hoop dat je er plezier aan beleeft.

Klik op een afbeelding om de foto's in de lightbox te zien - groter en beter van kwaliteit.

donderdag 22 augustus 2013

Oefenparadijs voor vogelfotografen


Het Parc ornithologique de Pont de Gau is een vogelreservaat in de Camargue.  Er wordt onderzoek gedaan en men vangt er ook gewonde dieren op. Daardoor zitten er enkele dieren in kooien, maar de meeste vogels kunnen gaan, staan en vliegen waar ze willen.


In het centrale deel, vlakbij de ingang, is ook een terrasje en daar zijn de meeste mensen. Maar er heerste een heel rustige sfeer, terwijl wij er midden juli waren, dus midden in het vakantieseizoen.
De flamingo's zelf zijn veel luidruchtiger aanwezig. De grootste groepen flamingo's staan vlakbij dat centrum en het leek daar wel of ze continu bonje hadden met elkaar. Wat een herrie.


Vanuit dat centrum kan je verschillende kanten op lopen, zodat de mensen zich verspreiden en het steeds rustiger wordt. Ook de flamingo's hebben dan meer ruimte om hen heen, veel handiger om te fotograferen, want het zijn natuurlijk heel fotogenieke vogels. Het park bestaat uit verschillende delen. Aan de ene kan zijn de flamingo's de grote publiekstrekker. De ander kant op zijn er grotere waterpartijen, waar het zelfs stil was. Er zijn heel veel plekken waar je de vogels goed kunt bekijken, enkele uitkijktorens en véél kijkhutten. We zijn er deze vakantie twee keer geweest, maar ik had er nog wel dagen kunnen vertoeven. Echt genieten daar.Deze blog gaat helemaal over de flamingo's. De rest komt in een volgend blog.Af en toe zagen we een beige exemplaar. Ik dacht eerst dat dat misschien oudjes waren, maar nee... het zijn juist de jonkies.
Deze studeert voor dirigent....


De volgende plaatjes zijn niet voor het mooie, maar het was zo'n gek en onverwacht gezicht.
Terwijl het eigenlijk wel logisch is, dat ook zij tegen het eind van zo'n heel hete zomerdag een verkoelend bad wel kunnen waarderen. Dus duiken ze koppie onder:


 Nu nog wel wat plaatjes voor het mooie:

Fantastisch, zo'n dag...je blijft klikken.
Zoals al gezegd, volgende keer andere vogels uit het fotografenparadijs. 

 

2 opmerkingen:

Dank voor je bezoek en leuk dat je de moeite neemt om te reageren.