Kijken en nog eens kijken - dat doe je als je met een camera op stap bent.
Ik verwonder me steeds meer over wat er in de natuur te zien is en probeer dat zo mooi mogelijk vast te leggen.
Leuk dat je mee wil kijken op dit fotoblog - ik hoop dat je er plezier aan beleeft.

Klik op een afbeelding om de foto's in de lightbox te zien - groter en beter van kwaliteit.

zondag 16 februari 2014

Tropisch in de polder
Vrijdag 2 januari brachten wij een bezoek aan de Orchideeënhoeve,
van origine een orchideeënkwekerij, maar nu omgeven door tropische tuinen,
waardoor je het gevoel krijgt een bezoek te brengen aan het tropisch regenwoud,
in Luttelgeest in de Noordoostpolder.
 
Dat hebben ze daar echt heel leuk aangelegd, 
met kronkelpaadjes, doorkijkjes, wiebelbruggetjes,
veel waterpartijen en watervallen en uiteraard veel groen en bloeiende planten.
Het vele bewegende water helpt natuurlijk om de lucht zo vochtig mogelijk te houden.


Door een mist van water:
We hebben er een dag heerlijk rondgestruind en zijn volop met de camera bezig geweest, alleen minder creatief dan ik had gewild, want de lichtomstandigheden vielen behoorlijk tegen. Er is natuurlijk wel veel kunstlicht, maar het licht dat van buiten kwam, was die dag bepaald niet tropisch. Dat hadden we anders verwacht n.a.v. het weerbericht. Het was al een uitdaging om e.e.a. scherp in beeld te brengen, door behoorlijk lange sluitertijden.

Een extra uitdaging was het fotograferen van de schildpadden in de vijver, waar het wateroppervlak ook nog eens van alles reflecteerde. Toch nog twee aardig gelukt:

Waar we eigenlijk vooral voor kwamen, was de tropische vlindertuin. 
Ik was ook op het idee gekomen door een blog van Nathalie vorig jaar, waarop zij de prachtigste vlinders liet zien.Deze vlindertuin is prachtig aangelegd, met hogere en lage gedeeltes, en ook paadjes om omhoog te klauteren, maar hier was er voor de foto's echt gebrek aan licht. Ik had ook het idee dat er niet zoveel verschillende vlinders rondvlogen. 
Nou ja, reden om nog eens terug te gaan.

En na heel veel selecteren, en nog weer eens wat weggooien, 
heb ik toch nog wel wat plaatjes overgehouden.Voor de afwisseling plaats ik vlinders, bloemen en groen wat door elkaar in dit blog, in de hoop dat jullie het idee krijgen in een tropisch regenwoud rond te kijken.

Midden tussen de verschillende tuinen loop je ook nog langs een gedeelte kwekerij:En vervolgens weer de jungle in:Hulp gezocht!

Vorig jaar had ik op verschillende blogs gelezen over het "verbeteren" van foto's bij het uploaden naar Blogger. Daar had ik bij mijn foto's niets van gemerkt. Maar eh... tot nu toe.
Want in dit blog had ik ook enkele rode bloemen geplaatst, echter Blogger maakt daar iets rozigs van. En een foto, waarbij Blogger ineens lichte vlekjes in de donkere achtergrond tovert. Lelijk, dus ik heb deze foto's eruit gehaald. 
Ik exporteer foto's altijd vanuit Lightroom naar een map in Windows afbeeldingen, waar deze foto's goed afgebeeld worden. Vandaaruit haal ik ze dan op naar de blog. Inmiddels snap ik dat deze foto's opgeslagen worden in Picasa en dat ze daar dan (soms?) aangepast worden. Eigenlijk weet ik niet zo veel van Picasa en ik heb me een hoedje gezocht, maar geen idee hoe ik daar iets aan de foto's kan veranderen of dit "verbeteren" uit zou kunnen zetten. 
Wie weet waar/wat/hoe ik daar iets aan kan doen?
Toevoeging 17 februari:
Na de reactie van René (zie bij opmerkingen), ben ik naar het bericht van Joke gegaan en heb haar aanwijzingen opgevolgd. Ik heb een Google+ account aangemaakt (ik kijk nog wel of ik dat verder ook ga gebruiken, voorlopig staat er nog nauwelijks iets in), maar...
daar kon ik dus het vinkje voor "verbeteren" uitzetten.
De foto's kan ik nu uploaden zoals ze ook op mijn computer staan!
René en Joke: héél erg bedankt!!!
 
Hieronder alsnog de foto's die ik als kleuraccent tussen bovenstaand verhaal had willen plaatsen.


Klik HIER om de blog van Nathalie te bekijken.


Heel veel dank voor alle enthousiaste reacties op mijn blog "Fly away".12 opmerkingen:

 1. ohhhh Corrie, je bent geweest! en wat een prachtige serie foto's heb je gemaakt. wow! vooral 10,11 en 26 vind ik erg mooi. 17 en 22 vind ik verrassend, leuk gedaan! inderdaad is het met somber weer lastig om hoge sluitertijden te krijgen.... met zonnig weer heb je nog scherpere foto's, dus zeker een keertje terugggaan (geen straf toch?) :-)
  groetjes Nathalie
  ps. vond je de lori's niet superleuk??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nathalie,
   dank voor je enthousiaste reactie. We gaan zeker nog eens terug en hopen dan wél zonnig weer te treffen. Maar ook deze dag hadden we al erg genoten.
   De lori's vind ik heel mooie, leuke vogels. Het is erg leuk als er één op je hand komt zitten - top, om hem dan van zo dichtbij te bekijken. Maar het was schoolvakantie en bij de lori's wel heel erg druk met kinderen. De lori's worden dan behoorlijk wild van zoveel bakjes voer die er binnengedragen worden. Ik heb er geen topfoto's van kunnen maken. Het was eerst mijn bedoeling om er collages van te maken, misschien doe ik dat nog wel eens. Maar heb je de foto's van Nieske gezien? Die zijn geweldig. Zo heb ik ze dus niet.
   Dus: nog een reden om nog eens te gaan.
   Hartelijke groet, Corrie

   Verwijderen
  2. een schoolvakantie is inderdaad niet de meest geschikte periode om naar een dergelijke tuin te gaan ;-) ik ga het liefst op een doordeweekse (school)dag :) je moet veel geduld hebben om mooie foto's te kunnen maken in zo'n tuin. en de omstandigheden moeten ideaal zijn (licht, achtergrond etc). ik heb de foto's van Nieske bekeken van de lori's en die zijn erg mooi en scherp. maar ach, zo kun je nog eens terug he en dat je erg genoten hebt, is het allerbelangrijkste natuurlijk!

   Verwijderen
 2. Hai Corrie,

  Kijk hier eventjes:
  http://jokescamera.blogspot.nl/2013/09/foto-kwaliteit-in-blogger.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi René,
   Reuze bedankt voor de verwijzing en wat goed dat Joke dat allemaal heeft uitgezocht. Ik heb dus maar een Google+ account aangemaakt en het verbeteren uitgevinkt. Zie wel wat er verder allemaal verandert met Google+.
   Hartelijke groet, Corrie

   Verwijderen
 3. Wat heb je een prachtige serie gemaakt in de vlindertuin, Corrie. Ik ga daar toch ook eens heen, hoor. Ben dol op vlindertuinen. Het voordeel van minder zonnig weer is dat de vlinders niet zo vreselijk actief zijn. Dat heb ik 1x gehad en dan is er ook geen mooie foto van te maken. Je Anthurium foto is werkelijk een juweeltje. Maar je andere foto's zijn ook prachtig. Knap gedaan met dat weinige licht.

  Bedankt voor je reactie op mijn blog over de fotokaliteit. Ik ben blij dat je je foto's nu ook ongewijzigd kunt uploaden. Ik was, toen ik merkte dat de foto's door Google "verbeterd" waren, zo teleurgesteld en boos dat ik alles grondig heb uitgezocht. Google+ is inmiddels zo verbeterd dat je er geen nadeel meer van ondervindt. Als je tijd hebt is het best de moeite waard om het eens nader te bekijken en in te richten. Je kunt er bv. een verwijzing naar je blog (of je deelt het) opzetten en dan maak je weer andere fotovrienden. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele mooie serie van de vlinders, maar ook van de prachtige bloemen. Zo'n vlindertuin is ideaal voor op een dag dat het weer wat minder is. Ik ben zaterdag toen het zo stormde in de vlinderkas van Blijdorp geweest, heel mooi, veel vlinders uit jouw blog heb ik daar ook gezien.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai Corrie,

  Wat een lekkere kleurrijke serie zeg.
  Dat je bloemen mooi scherp kunt fotograferen is minder moeilijk dan iets dat beweegt. Want hoe fraai heb je die vlinders hier wel niet gefotografeerd. Lijkt allemaal zo simpel, maar valt zo erg tegen.
  Echt erg mooi gedaan.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's die je maakte Corrie.
  Ik ben er al eens geweest alleen hadden ze toen de vlindertuin nog niet.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Corrie,
  Wat een fantastische reeks met foto's!! Schitterend zo van alles wat. Je vlinder foto's vind ik ook ontzettend mooi. Heel knap gedaan!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Muy buen trabajo fotográfico. Enhorabuena.
  Visítame en: http://misojosasiloven.blogspot.com.es/

  Un saludo.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is daar ook echt prachtig Corrie :-)
  Wij zijn er ook al een aantal keren geweest en toevallig afgelopen maandag nog (regenachtige dag). Ik zal er morgen ook een paar plaatsen.
  Je laat hier een mooie impressie zien en dat geeft goed weer hoe mooi het daar is :_)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je bezoek en leuk dat je de moeite neemt om te reageren.