Kijken en nog eens kijken - dat doe je als je met een camera op stap bent.
Ik verwonder me steeds meer over wat er in de natuur te zien is en probeer dat zo mooi mogelijk vast te leggen.
Leuk dat je mee wil kijken op dit fotoblog - ik hoop dat je er plezier aan beleeft.

Klik op een afbeelding om de foto's in de lightbox te zien - groter en beter van kwaliteit.

zondag 13 oktober 2013

Hof van Twente - De fotohut van Han


Zondag 29 september was het dan zover...naar de vogelkijkhut van Han Bouwmeester. Het was voor ons de eerste keer, dus Han ging 's morgens mee. Om ons de weg te wijzen. Best leuk, om met de auto door zo'n hek te kunnen rijden, waar je normaal gesproken helemaal het bos niet in mag!
Ook om ons wegwijs te maken in en om de hut; plus natuurlijk wat fotografietips. We hadden op internet al heel wat foto's gezien van de hut en omgeving; plus foto's die vanuit de hut gemaakt zijn. Toch was het "in het echt" een verrassing. Het water lag er als een spiegeltje bij en achter het water daal je af, de hut in. Je staat dan op ooghoogte met het wateroppervlak; dat geeft een apart beeld. Dan zie je ook pas wat de entourage (boomstronken, takken, herfstbladeren) om het water heen doen. Han heeft dat ook bijgewerkt en hier en daar wat lokvoer neergelegd, want eh... wij hadden geen idee. We hebben daar later ook nauwelijks iets aan veranderd. Ik vind het er op de foto's heel leuk uitzien, vooral met spiegeling. Sommige foto's heb ik dan ook meer daarom geplaatst, dan dat het om de vogel ging.


Zoals dit zoekplaatje: vind het vinkje:


Het was de hele dag een af- en aanvliegen van pimpel- en koolmeesjes. Als er al iets gebeurde, waardoor alle vogels snel opvlogen, kwamen er al gauw weer meesjes terug.Wat wel tegenviel, waren de sluitertijden die we moesten gebruiken - ondanks het zonnige weer en de spiegeling van het water. Het is me dan ook niet gelukt om een meesje goed in de vlucht te vangen.  Maar ik kon het de hele dag blijven proberen - dus ben wel lekker bezig geweest.


Een boomklever bracht ons ook een bezoekje:Roodborstjes kwamen poseren:Ik had vooraf zooo op een eekhoorn gehoopt. En die kwam:Dit was nog in de ochtend, dus Han was daar nog bij. Hij vond deze wel heel erg schichtig. "Meestal zijn de eekhoorns die hier komen, erg op hun gemak. Dit is zeker een nieuwe hier." vertelde hij.
Dus heb ik geen plaatjes van een relaxed zittende eekhoorn met zijn mooie pluimstaart omhoog, gespiegeld in het water. Deze was meer van ingewikkeld ondersteboven:Op het volgende plaatje is zijn koppie niet helemaal scherp, maar ik vind het zo'n mooie houding, dat ik hem toch plaats. Het ziet eruit als: Ik ben er hélemaal klaar voor, dus als ik even denk dat het veilig is...grijp ik mijn kans...


Op bovenstaande foto kan je ook zijn klauwen met enorm lange nagels goed zien. Die nagels zijn blijkbaar ook heel erg sterk. Hij had dit wel nodig voor de volgende supertruc:


Hij hangt dus aan zijn nagels, die hij in de boomschors geklemd heeft.
Lijkt me niet echt ontspannen eten zo....
Een glanskop had lol in het badderen:


In de middag kwam de volgende gast waar ik heel erg op gehoopt had: 
de grote bonte specht:


 

 Het woelmuisje liet zich nog heel even heel voorzichtig zien:
Tot slot de leukste koolmees van de dag; hij nam even een pauze tussen het badderen door. 
Heel erg gecropt, maar vind dat-ie dat wel kan hebben.


We hebben enorm genoten van deze dag. Top, dat de eekhoorn en bonte specht langs wilden komen. Kool- en pimpelmeesjes hebben we natuurlijk best wel veel gezien, maar nog nooit zo op de foto kunnen  zetten. Met dank aan Han Bouwmeester voor de zeer plezierige begeleiding en ook voor het feit dat hij ons zo naar Twente gelokt heeft. Want het was voor ons een superweekend.

Ook dank aan iedereen die op de vorige blogs gereageerd hebben. Het is zeer stimulerend om te merken dat de blogs bekeken en gewaardeerd worden.


8 opmerkingen:

 1. Prachtig, vooral de eekhoorn. Maar ook de badderende vogels (spiegelingen vind ik ook mooi) en de grote bonte specht heb je super erop staan. Ook het kuifmeesje, die zou ik graag nog eens voor de lens krijgen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat vind ik die eekhoornserie leuk, Corrie. De rest is ook prachtig, hoor, maar ik ben dol op eekhoorntjes. Je laatste mees vind ik ook heel mooi. Bedankt nog voor je reactie op mijn blog en welkom als nieuwe volger. Ik kom hier zeker vaker terug. Heel mooi blog. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterende foto's heb je gemaakt ,Corrie!
  Groetjes, RW & SK

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt je heerlijk uit kunnen leven Corrie. Wat een verscheidenheid heb je voor de lens gekregen. Prachtig. De vogels zijn mooi, maar vooral ook de eekhoorn natuurlijk.
  Ik ga daar binnenkort heen en dan hoop ik ook op zo'n mooie serie en vooral op een eekhoorn.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een schitterende blog Corrie!
  heerlijke plek daar he?
  en hoe kom je er nou toch bij dat jouw eekhoornfoto's niet zo best zouden zijn?? ze zijn SUPER. en die ene hangend aan zijn achterpoten is GEWELDIG!!
  de foto's van het pimpeltje (16 en 17) en de specht (met de bolletjes in de achtergrond) vind ik ook erg mooi.
  groetjes, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Corrie,

  Het is duidelijk dat je je heel erg vermaakt hebt en de weerspiegelingen zijn inderdaad altijd een extraatje. De Eethoorntjes zijn heel leuk en een woelmuisje zou ik graag eens zien. Ik denk dat dit soort uitjes veel bijdragen aan beter leren fotograferen en met plezier. Fijn dat Han ook nog wat tips etc. gaf. Je hebt er in elk geval een leuke serie en herinnering aan overgehouden.Mooi licht trouwens bij de foto van de GB specht met de blauwe lucht.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai Connie,

  Het blijven fantastische plekken die Han gemaakt heeft. Je zal wel een topdag gehad hebben en als je dan ook nog een aantal wenssoorten voor je lens krijgt is het natuurlijk helemaal top.
  Je hebt er een prachtige serie gemaakt. Heel mooi gedaan.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeps, zie dat ik per ongeluk Connie ipv Corrie heb getypt. Sorry.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je bezoek en leuk dat je de moeite neemt om te reageren.